2.jpg

OFF TRAILS BIKE WEEKEND

De enige en echte enduro ervaring in Nederland!

In samenwerking met MTB Travel starten we in 2021 met te gekke bike-weekenden.

Op zoek naar unieke trails in Nederland? Ga mee op pad in de bossen van Zuid-Limburg. Genoeg hoogtemeters, uitdagende trails en ultieme vergezichten.

Dit unieke bike-weekend bestaat uit twee dagen fietsen in de omgeving van Valkenburg aan de Geul en Maastricht. Wij  nemen je in een kleine groep (max 8) mee op pad en zorgen onderweg voor mooie verhalen, lekkere versnaperingen en natuurlijk de mooiste plekjes in het bos waar jij als biker enthousiast van wordt.

De omgeving leent zich ervoor om de tocht op verschillende manieren in te richten. Tijdens de twee dagen komen we verschillende trails tegen die uniek zijn voor Nederland. Denk aan downhill afdalingen, kleine jumps, natuurlijke drop-offs, loamy trails, wortelpaden en pittige beklimmingen. Alle facetten die nodig zijn voor een echte enduro ervaring in Nederland! Daarnaast zijn wij echte Bourgondiërs, dit zul je merken tijdens de tochten. Laat je verassen!!

Het verblijf is in een comfortabel hotel op basis van uitgebreid ontbijt en diner. Je kunt kiezen voor een weekend met twee overnachtingen of één overnachting. Er is mogelijkheid om je fiets af te spuiten, onderhoud te plegen en uiteraard veilig te stallen. Geniet na een dag aan je skills werken van een drankje aan de bar of in de (zonnige) tuin.

Niveau: Je bent ervaren als mountainbiker, je rijdt regelmatig MTB parcours in Nederland en soms ook daarbuiten en beschikt over een goede conditie om 2 dagen te kunnen klimmen en afdalen.

Het programma!

Op de zaterdag 10:00 start het bike-weekend met Off Trails! Aan de hand van een routekaart nemen we het weekend door.

Als iedereen er klaar voor is stappen we op de MTB voor een tocht richting Maastricht. De mooiste paden met ultieme vergezichten zullen worden afgewisseld met verschillende trails. We zullen een mooie tocht maken van ongeveer 50 kilometer met ongeveer 600 hoogtemeters. Het begin van de tocht start laagdrempelig zodat we elkaar leren kennen op de fiets en goed warm kunnen worden. Halverwege de tocht zorgen we op een mooie pauze plek in het bos voor een lekkere versnapering. Tijdens het vervolg van de tocht komen de  trails van Maastricht aan bod en kijken we uit over een uniek stukje natuur in Zuid-Limburg.

In de avond is er een diner in het hotel en uiteraard is er de mogelijkheid om te borrelen. Uiteraard liggen Valkenburg en Maastricht op een steenworp afstand, echter is de vraag of hier nog puf voor is……

Zaterdag

Zondag

Na een goede nachtrust start je zondag met een power ontbijt in het hotel. Na het uitchecken van de kamers is er mogelijkheid om je spullen te stallen tot we in de middag weer terug zijn.

Vandaag staat er een uitdagende tocht  in de omgeving van Valkenburg op het programma. We maken een tocht van 30/35  kilometer waarbij we 1000 hoogtemeters gaan overwinnen! Asfaltwegen zullen op deze dag nauwelijks te zien zijn. Uiteraard stemmen we de trails af op het niveau van de deelnemers. Ook vandaag stoppen we halverwege op een mooie pauze plek in het bos voor een lunch.  De gemiddelde snelheid van deze tocht zal lager zijn dan de tocht van zaterdag.

Bij terugkomst in het hotel is er de mogelijkheid om het weekend af met een koud/warm drankje. We blikken samen terug op een te gek bike-weekend waarna je weer ‘uitgerust’ naar huis kunt vertrekken.

 
 
2-10.jpg

Details

In samenwerking met MTB Travel is dit bike-weekend tot stand gekomen. MTB Travel is de plek waar je als biker moet zijn voor prachtige trips op de mountainbike. Met MTB Travel hebben wij onze krachten gebundeld en zorgen wij in 2021 voor te gekke bike-weekenden. MTB Travel zorgt voor de boekingen en Off Trails voor de tochten op de bike ter plekke. De mannen van MTB Travel hebben aan alles gedacht, veilige betalingen, goede communicatie, garantie en uiteraard een perfect verzorgd weekend. Je zult niets te kort komen.

Bij het 1 overnachtingsweekend zul je overnachten bij Hotel de Lange Akker te Berg en Terblijt.

Bij het 2 overnachtingsweekend zul je overnachten bij Bike B&B Hotel Brakke Berg te Berg en Terblijt.

Op basis van 1 overnachting

€269p.p.

Op basis van overnachtingen

€319p.p.

Inbegrepen

 • Koffie/thee en vlaai op zaterdag

 • 2 Dagen de mooiste trails verkennen onder de professionele begeleiding van Menno en Floris

 • 1 Overnachting op basis van 2 personen per kamer

 • 1 Maal diner (vegetarische optie beschikbaar)

 • 1 Maal uitgebreid ontbijt

 • 2 Maal versnapering tijdens de tocht

 • MTB stalling en afspuit mogelijkheden

 • Gratis parkeren

Kies je voor een weekend met 2 overnachtingen en dan krijg je extra:

 • 2e Maal uitgebreid ontbijt

 • 2e Overnachting op basis van 2 personen per kamer

Niet inbegrepen

 • Drankjes

 • Maaltijden anders dan bij “inbegrepen”

 • Reisverzekering en annuleringsverzekering

Zelf meenemen:

 • Mountainbike, kleding, bescherming en overige fietsoutfit

 • Extra eten en drinken voor onderweg

 • Reserve onderdelen

 • Gereedschap, onderhouds- en schoonmaakmiddelen

 

Heb je vragen rondom dit weekend? Mail ons gerust!

Wil je boeken? Dit kun je doen via de website van MTB Travel: 

https://mtbtravel.nl/reis-aanbod/trail-tour-z-limburg/#Beschrijving

Hier vind je direct meer informatie over de boekingen.

MTB Travel.png
 
RESERVEER HIER JE EXCLUSIEVE MTB TOCHT!
arrow&v
Starttijd (voorkeur)

*Na een gemaakte reservering ontvang je een bevestiging en de algemene voorwaarden

Off Trails Mountainbike Tours
06-57543575
 • Facebook
 • Instagram